2021-06-04 10:14:00• hírek • Szatmár.ro

Egy lépéssel közelebb a gyorsforgalmi úthoz

Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala
Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala

"Egy újabb lépéssel kerültünk közelebb a Szatmárnémeti – Vetés – Óvári – Magyarország határa gyorsforgalmi út megépüléséhez, mely összeköttetést jelent majd az európai autópályahálózattal" - írta közösségi oldalán a Szatmár Megyei Tanács.

A Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság csütörtökön a szatmári hivatalok támogatását kérte a leendő gyorsforgalmi út nyomvonalán földterülettel rendelkező telkek és azok tulajdonosainak azonosításához a megvalósíthatósági tanulmány és a műszaki projekt befejezése érdekében, amelynek határideje 2022. március.


Eddig a gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó földterület geotechnikai tanulmányainak 70 százaléka elkészült, kiállították az urbanisztikai tanúsítványt, és folyamatban vannak a szatmári és a vetési telkek parcellázási tervei is. A telektervek elkészítése és az összes földtulajdonos azonosítása után kormányhatározat segítségével fogják a gyorsforgalmi útvonalon lévő összes földtulajdonost kártalanítani.


A Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság képviselőivel való munkamegbeszélésen részt vett Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Ioan Rus alelnök, Altfatter Tamás, Szatmár megye prefektusa, Maskulik Csaba városmenedzser, Ilyés Gyula, Vetés község polgármestere, a tervezők, valamint Szatmárnémeti Kataszteri és Ingatlanhirdetési Hivatal képviselői is - derül ki a beszámolóból.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: